«Яворина» провела благодійну акцію в рамках урочистостей під Берестечком

Об’єднання українок «Яворина» взяло участь в урочистостях з нагоди 364-ої річниці битви під Берестечком, які відбулися 14 червня 2015 року на Рівненщині. «Яворинки» за участі голови об’єднання Ірини Сех організували благодійний продаж українських страв, солодощів, виробів народних майстринь на підтримку важкопораненого на російсько-українській війні льотчика Сергія Тітаренка.


До участі в ярмарку долучилися Львівська обласна організація, Любашівська районна організація (Волинська область), Радивилівська районна (Рівненщина) «Яворини», благодійний фонд «Чарівна торбинка Святого Миколая» та інші. «Яворинки» продавали вареники, пампухи, сирники, тістечка, випечені власноруч, а також прикраси, вишиванки та інші вироби наших майстринь.
Як розповіла Ірина Сех, у час війни жінки, які переважно не можуть бути на фронті, щиро прагнуть долучитися до перемоги, забезпечити надійний тил для держави. «Воєнний час ставить ще й інші виклики: сирітство, безпритульність, поранені. Опікуватися самотніми батьками загиблих, сиротами, допомагати вдовам, пораненим – це споконвічна жіноча справа і це першочергове завдання нашого об’єднання», – зазначає Ірина Сех.
Довідка
Льотчик Сергій Тітаренко служив у Бродівському авіаційному полку Львівської області. Коли почалася війна, без вагань вирушив на виконання завдань в АТО. 4 червня 2014-го його вертоліт збили терористи над Слов’янськом. Сергій вижив, але через потужний удар пошкодив хребет. А недавно в сім’ю прийшло ще одне горе – 6 червня не стало дружини Наталії. Герой залишився сам із дітьми, причому він пересувається на інвалідному візку та ще й не має власного житла.
У 2012 році льотчик Тітаренко був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня за виконання завдань під час миротворчої місії у Конго. 20 червня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.
Номер рахунку в Приватбанку 4731 2171 0494 7732 на ім’я Сергія Тітаренка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.