«Яворина» застерігає: неконтрольоване завезення сміття загрожує екологічним лихом

Голова Об’єднання українок «Яворина» Ірина Сех та представники ще кількох громадських організацій заявляють про загрозу від збільшення сміття на Бродівському полігоні ТПВ, що на Львівщині. Вони оприлюднили звернення, під яким також підписалися ГО «Громада та ініціатива», «Екологічний захист громади», «Бродівська ініціатива».

Продовжувати читання «Яворина» застерігає: неконтрольоване завезення сміття загрожує екологічним лихом

У Бродах активістки «Яворини» провели інформаційну акцію про екозагрозу від неконтрольованих сміттєзвалищ

28 березня у Бродах на Львівщині активістки Об’єднання українок «Яворина» провели акцію з інформування населення про загрозу для людини й довкілля від надмірного накопичення сміття. Водночас яворинки мали на меті застерегти депутатів Бродівської міської ради, які саме цього дня голосували за дозвіл про утилізацію на бродівському полігоні ТПВ львівського сміття.

Продовжувати читання У Бродах активістки «Яворини» провели інформаційну акцію про екозагрозу від неконтрольованих сміттєзвалищ

“Яворина” оголошує конкурс творів “Мама Героя”

Об’єднання українок «Яворина» за підтримки Всеукраїнського об’єднання «Свобода» оголошує Всеукраїнський конкурс літературних творів (статей, есе, нарисів) до Дня матері  серед учнів 9-11 класів на тему:  «Мама Героя».

Продовжувати читання “Яворина” оголошує конкурс творів “Мама Героя”

«Яворина»: Упродовж трьох років в Україні лише 11% безквартирних сиріт отримали житло

Упродовж трьох років лише 11 відсотків сиріт, які перебувають на квартирному обліку, отримали житло. Про це йдеться в аналітичній довідці, яку підготували експерти Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» при розробці проекту Державної програми  забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2022 роки. Станом на лютий 2016 року, за інформацією, наданою обласними державними адміністраціями, кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов, становить 19 371 осіб.

Продовжувати читання «Яворина»: Упродовж трьох років в Україні лише 11% безквартирних сиріт отримали житло

«Яворина» ініціює Державну програму для забезпечення житлом сиріт

 

Сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, після досягнення 16-ліття в Україні практично не мають шансів на отримання житла від держави, хоч це право гарантоване їм законом. Про це заявила голова громадської організації «Всеукраїнське об’єднання українок «Яворина» Ірина Сех. Щоб зрушити цю проблему з місця, «Яворина» розробила проект Державної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2022 роки.

Продовжувати читання «Яворина» ініціює Державну програму для забезпечення житлом сиріт

“Яворина” подала пропозиції до Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки

Зауваження та пропозиції Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» до проекту Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки

Експерти Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» проаналізували проект Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки та підготували свої зауваження і пропозиції.

Продовжувати читання “Яворина” подала пропозиції до Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки

У Буську активістки «Яворини» взяли участь в обговоренні реформи, яка передбачає створення госпітальних округів

1 березня 2017 року в Буську на Львівщині відбулося обговорення реформи в охороні здоров’я, яка стосується створення госпітальних округів. В заході взяли участь депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода», активістка Об’єднання українок «Яворина» Ольга Шайдулліна, депутат Буської міської ради, голова районного осередку «Яворини» Наталія Сервило, активістка «Яворини» Василина Романюк.

Продовжувати читання У Буську активістки «Яворини» взяли участь в обговоренні реформи, яка передбачає створення госпітальних округів