У Златополі відбулися установчі збори обласного осередку об’єднання українок “Яворина”

23 травня 2015 року в обласній бібліотеці імені Чижевського міста Златопіль (Кіровоград), відбулися установчі збори Об’єднання українок “Яворина” Златопілля. До зборів долучилося жіноцтво з усієї області.


Збори відкрила Наталія Терновенко, сестра загиблого у російсько-українській війні Миколи Томака з Новоархангельська. Вона розповіла про особисту мотивацію вступу до об’єднання українок. “Ми, жінки, насправді можемо багато. Коли у нашу родину прийшло велике горе, я зрозуміла, що найкращий рятунок від туги і суму за братом – це щоденна праця задля наближення перемоги у війні, яка забрала його життя. Не кожна людина може взяти до рук зброю і йти воювати. Але, об’єднавшись, ми зможемо змінити багато. Наша організація може стати каталізатором позитивних змін в Україні”, – зазначила у своєму виступі Наталія Терновенко.
Також Наталія розповіла, що нове об’єднання “Яворина” має на меті допомогти жінкам реалізувати свої таланти та здібності, підтримати в складних ситуаціях та створити сильне плече для жіноцтва.
Валентина Позняковська у своєму виступі повідомила присутніх про установчі збори “Яворини” у Львові та основні завдання, які ставить перед собою об’єднання українок. “Нашому поколінню випала унікальна можливість перемогти одвічного ворога України – російську імперію. Це дуже велика честь для нас. Але навіть після того, як ми виборемо перемогу, перед українками стоятиме ще безліч завдань і проектів, які необхідно реалізувати”, – наголосила Валентина Позняковська.
Тетяна Веремієнко, звертаючись до присутніх у залі, підкреслила, що сила духу жінки невичерпна. “Насправді представниці “слабкої” статі є значно сильнішими, ніж вважається. Тим паче, представниці української нації. Українка може забезпечити затишок в оселі, бути берегинею сімейного вогнища. Але тільки наша жінка здатна взяти в руки шаблю і повести за собою в пекло борні сотні чоловіків. Маємо багато історичних підтверджень цьому. Якщо ми об’єднаємося, то зможемо зробити для нашої країни дуже багато”, – зазначила Тетяна Веремієнко.
Головою Об’єднання українок “Яворина” Златопілля обрали Наталію Терновенко, а її заступницями – Надію Даценко та Валентину Позняковську.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.