«Яворина» відзначила найкращих учасників конкурсу «Пісня серця-2015», який відбувся в Дублянах

23 травня 2015 року в Дублянах на Львівщині відбувся єпархіальний відбір конкурсу сучасної релігійної пісні «Пісня серця-2015», організований Катехитичною комісією Сокальсько-Жовківської єпархії. Об’єднання українок «Яворина» виступило партнером конкурсу та відзначило найкращих його учасників.


Від імені Об’єднання українок «Яворина», зокрема голови організації Ірини Сех, учасників та організаторів конкурсу привітала Галина Васьків.
«Дубляни сьогодні перетворились на центр пісенної творчості, на осередок християнської духовності та культури. Дуже приємно, що цей конкурс набуває все більших обертів і стає уже традиційним. Саме духовне та культурне життя і сприяє пробудженню національної свідомости та гідности українського народу.
Як тут не згадати велику постать митрополита Андрея Шептицького, який не тільки служив Богові, а й був активним громадським діячем, меценатом. Митрополит все своє життя цікавився культурним та духовним розвитком українського народу і жертвував на виховання молоді величезні кошти. Бо саме молоде покоління, як вважав Андрей Шептицький, формує майбутню українську націю, націю, яка зможе бути повноправним господарем на своїй Богом даній землі. «Душа дитини – неначе чистий листок паперу. Якщо він нічим не заплямлений, то на ньому можна писати гарні і добрі речі. Дитина вже з першого року життя, коли починає розглядати світ очима, починає записувати враження на білому листку, які залишаються там аж до смерти. Якщо перші враження будуть добрими, святими, чистими, ясними та світлими, то вони поведуть душу ясними і чистими дорогами», – писав Андрей Шептицький.
Тож бажаю всім учасникам невичерпної енергії, віри у власні сили і щоб наші враження були добрими, світлими та чистими! І нехай сьогодні духовна пісня на нашій рідній мові, у цьому залі, вселяє нам віру, любов і єднає нас у наших прагненнях до миру та спокою!» – зазначила Галина Васьків.
Вона вручила найкращим виконавцям книги.
У конкурсі взяли участь близько п’ятдесяти дітей з різних парафій Сокальсько-Жовківської єпархії. Мета заходу: примноження культурних і духовних цінностей українського народу шляхом творення і популяризації сучасної релігійної пісні серед українців-християн світу. Конкурс присвячено Митрополиту Андрею Шептицькому, рівноапостольному Володимиру Великому та святим мученикам Борису і Глібу.
Переможці єпархіального відбору 13-14 червня візьмуть участь у фінальному патріаршому відборі у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.