У день Святого Миколая яворинки відвідали родини героїв Небесної сотні – Бльоків, Чернявських та Точинів

У день Святого Миколая на Львівщині яворинки зустрілися із родинами героїв Небесної сотні та передали їм подарунки. Зокрема, голова Об’єднання українок «Яворина» Ірина Сех, головний редактор часопису «ВО Свобода» Галина Чорна, а також Ольга Тягнибок, Леся Холявка та Галина Пирч привітали зі святом дітей Івана Бльока з Городка на Львівщині та рідних загиблого від рук сепаратистів Дмитра Чернявського, які зараз мешкають у Львові. Далі яворинки вирушили до Ходорова, до дружини і дочок загиблого майданівця Романа Точина.

До цього дня яворинки готувалися заздалегідь. За підтримки Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вони започаткували акцію «Святий Миколай – дітям героїв», в рамках якої відкрили Майстерні Святого Миколая, випікали «миколайчиків», власноруч виготовляли іграшки, прикраси, щоб продати їх на благодійних ярмарках, а гроші витратити на подарунки дітям загиблих та важкопоранених учасників російсько-української війни, героїв Небесної сотні.

городок

Із Наталею Бльок та її дітьми Павлом та Лілею зустрілися у Львові. Тут же відбулася зустріч із Людмилою та Олександром Чернявськими й усиновленим ними семирічним Максимком – після загибелі сина та з початком окупації Донеччини, вони були змушені виїхати й перебралися до Львова. Діти були раді пакункам від «Яворини» – солодощам, фруктам, книжкам та колядникам.

чернявські

Дружина та вже зовсім дорослі дочки Романа Точина також радо зустріли гостей. Разом з яворинками до них завітала ще й керівник Жидачівської районної організації ВО «Свобода» Ірина Сивик.

«Для цих родин важливі не стільки подарунки, як наша увага, при кожній зустрічі вони дякують, що про них не забувають. Ми ж приходимо до них зі щирим серцем, бо для нас спілкування з такими людьми дуже цінне – вони дають приклад мужності, гідності й великої любові», – зазначила голова «Яворини» Ірина Сех.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.